Smart Agile Methodologies & Process improvements

Scopul acestui curs este de a oferi competente profesionale si metode specifice de lucru angajatilor din industria IT, si anume celor care isi doresc sa isi desfasoare activitatea conform metodologiilor Agile (Scrum, XP) si care isi doresc sa implementeze imbunatatiri de procese in cadrul proiectului sau organizatiei din care fac parte, precum si celor care doresc sa compare modul lor de lucru cu cele mai bune practici ale industriei.

Acreditare: Autoritatea Națională pentru Calificări

Durată: 48 ore teorie si practica

Condiții de acces:  diplomă de studii superioare

Condiții pentru participare gratuită: cursul este GRATUIT pentru persoane care indeplinesc condițiile de eligibilitate, cu referire la statutul pe piața muncii și sectorul de activitate al companiei (angajatorului) -> vezi AICI 

Perioada: Consultă  CALENDARUL

Traineri: Trainer principal:| Asistent:

De ce sa urmezi cursul? Beneficii și oportunitati.

Scopul acestui curs este de a oferi competente profesionale si metode specifice de lucru angajatilor din industria IT, si anume celor care isi doresc sa isi desfasoare activitatea conform metodologiilor Agile (Scrum, XP) si care isi doresc sa implementeze imbunatatiri de procese in cadrul proiectului sau organizației din care fac parte, precum si celor care doresc sa compare modul lor de lucru cu cele mai bune practici ale industriei.

Cui se adresează acest curs?

Cursul se adreseaza profesioniștilor din aria ingineriei de proces, controlului calității, organizării de proces, îmbunătățirii continue, specialiștilor din IT si producție, logistică și servicii avansate care doresc să  dobandească competente referitoare: analiza procesului, managementul procesului, identificarea caracteristicilor specifice ale procesului şi a metodelor adecvate de control,imbunătăţirea performanţelor procesului.

Ce vei învăța?

In cadrul cursului vom dezvolta competentele de lucru cu Agile si de imbunatatire de procese, folosind simulari, discuții si studii de caz.

Familiarizarea cu metodologiile Lean, Kanban, Agile si framework-ul Scrum – practicile cheie si metodele de lucru.

Programa cursului

Concepte cheie – ce înseamnă îmbunătățirea de procese – parametri calitate/cantitate/timp/cost?

Prezentare generala a ciclului de viata unui proiect  – Proiecte in IT – Waterfall vs. Agile;

Diferite metodologii agile (XP, Lean, Kanban, Scrum);

Metodologii Lean – imbunatatire continua si rezolvarea probleme;

Scrum – roluri, responsabilitati, ceremonii / evenimente, reguli si modul in care functioneaza;

Culegerea, analiza, validarea, comunicarea si planificarea cerintelor/rezultatelor;

Metode, programe si instrumente folosite in imbunatatirea de procese: Pareto, SWOT, Kivit, 5S; Atlassian, Confluence, Jira etc. ;

Metrici – parametri calitate/cantitate/timp/cost – managementul calitatii;

Scrum in practica – planning sprint, daily meetings, review sprint (metrica), retrospective sprint si lessons learned.